Mnoho z nás pozná americké značky whisky ako Jim Beam či Jack Daniels pod pojmom whiskey. Pome sa vyviezť z omylu. Sú to bourbony. Aký je ale medzi tým rozdiel? Ak chcete vedieť, čo pijete, čítajte ďalej.
Najväčším rozdielom pri výrobe bourbonu je použitie kukuričného sladu. U bourbonu je to minimálne 51%.
Bourbon je vyrábaný na území Spojených štátov amerických.
Výroba whisky a bourbonu je inak veľmi podobná a rozdiely sú len malé. Bourbon musí zrieť v nových dubových sudoch, ktoré sú vo vnútri ožehnuté, oproti tomu whisky môže zrieť aj v použitých sudoch po sherry, portskom víne či bourbonu. Čo sa týka dĺžky zretia, tak u bourbonu je jedno, ako dlho zreje. Najčastejšie zreje okolo štyroch rokov. Oproti tomu whisky musí zrieť minimálne tri roky. Bourbon býva spravidla oproti whisky tmavšie.
Najznámejšie druhy whisky zase poznáme: škótsku whiskey, írsku whiskey. Aj rum má mnoho druhov taktiež, stačí niekedy len poriadne privoňať.